Dragon Naturally Speaking
Thread poster: bergazy
bergazy
bergazy  Identity Verified
Croatia
Local time: 21:41
Croatian to Italian
+ ...
Feb 11, 2003

Dragi kolege,

želio bih povećati svoj dnevni radni učinak.

Uz pomoć softwarea kao što su Dragon Naturally Speaking 6 ili IBM Via Voice 9 to je navodno moguće.Tvrdi se da se samim izgovaranjem teksta u mikrofon može postići brzina kakvu pri utipkavanju imaju i solidni daktilografi (150-160 riječi u minuti).

Da li je to istina?

Sandra Milosavljevic-Rothe
Sandra Milosavljevic-Rothe  Identity Verified
Serbia
German to Serbian
+ ...
aha? Feb 12, 2003

tako neąto bi i meni trebalo. moraću se raspitati.

--

Sandra

scribolo (X)
scribolo (X)
English to German
+ ...
Ne bih rekla... Feb 12, 2003

Doduse, ja sam probala jednu prastaru verziju, mislim, \'98 ili \'99. Ako su u medjuvremenu usavrsili software, zanemarite moju primjedbu. No te \'99 dobila sam rezultat koji bih mogla usporediti sa jednim vrlo losim OCR-om.

Dok sam sve sredila i pretipkala izguila sam vise vremena nego na direktno tipkanje.

No ponavlja, od tada se nisam vise susrela s tim programom, pa mozda sada sasvim drugacije funkcionira.

HTH, Sandra

Scribolo.com
... See more
Doduse, ja sam probala jednu prastaru verziju, mislim, \'98 ili \'99. Ako su u medjuvremenu usavrsili software, zanemarite moju primjedbu. No te \'99 dobila sam rezultat koji bih mogla usporediti sa jednim vrlo losim OCR-om.

Dok sam sve sredila i pretipkala izguila sam vise vremena nego na direktno tipkanje.

No ponavlja, od tada se nisam vise susrela s tim programom, pa mozda sada sasvim drugacije funkcionira.

HTH, Sandra

Scribolo.com

P.S. Ja sam ga isprobala samo na talijanskom.
Collapse

Aleksandra Mandrapa
Aleksandra Mandrapa  Identity Verified
Local time: 14:41
English to Bosnian
+ ...
To mi treba. Feb 13, 2003

Ako zaista pronađete nešto dobro, javite mi.

To mi treba kao komad hljeba.

Pošto je Croatian trebala bi reći kruha - sorry, ali ne rimuje se.

Usput, kad je rima u pitanju sjetila sam se pjesme koju sam učila u školi i samo da vas malo razonodim a i jako je dobra rima(mislim da je Jure Kaštelan):

Pučina plava spava,

prohladni pada mrak

vrh hridi crne trne

zadnji rumeni zrak.

Ja znam i d
... See more
Ako zaista pronađete nešto dobro, javite mi.

To mi treba kao komad hljeba.

Pošto je Croatian trebala bi reći kruha - sorry, ali ne rimuje se.

Usput, kad je rima u pitanju sjetila sam se pjesme koju sam učila u školi i samo da vas malo razonodim a i jako je dobra rima(mislim da je Jure Kaštelan):

Pučina plava spava,

prohladni pada mrak

vrh hridi crne trne

zadnji rumeni zrak.

Ja znam i dalje ali neću da vas zamaram. Javite ako nađete nešto pogodno.

Collapse

There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Dragon Naturally Speaking

Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »